STUDIO WOUKE BOOG

GRAFISCH & INTERACTIEF ONTWERP

 

Wouke Boog

“Ik werk als zelfstandig grafisch ontwerper. In mijn werk zoek ik steeds de balans tussen eigentijds en tijdloos en put inspiratie uit mijn dagelijkse omgeving. Wanneer ik door de stad loop of door de polder rijd op mijn racefiets doe ik veel nieuwe ideeën op. Omdat mijn werk altijd maatwerk is, luister ik goed naar de vraag van de klant en verplaats me in diens doelgroep." 


Studie en stage

Ik heb grafisch ontwerpen gestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Tijdens deze studie kreeg ik twee keer de mogelijkheid te leren van de ‘meesters’ in het vak. Mijn eerste stage liep ik bij Annelys de Vet in Amsterdam. Ik werkte nauw samen met Annelys, met name in de culturele sector. Mijn tweede stage liep ik in Kopenhagen, bij 11 Design (tegenwoordig Loop Associates). Niet alleen het werken voor grote klanten als Coca Cola heeft mij geïnspireerd. Vooral de architectuur van de stad, de cultuur en de mensen hebben een blijvende indruk op mij gemaakt. Beide stages hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn eigen stijl. 

Werkervaring

Na mijn studie heb ik vijf jaar met plezier bij Opera Graphic Design in Breda gewerkt. Eerst als junior - en later als senior grafisch ontwerper. Hier werkte ik voor klanten als Antalis, Stadsherstel Historisch Rotterdam en Dansgroep Amsterdam. Sinds maart 2013 ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik mijn eigen studio.

Daarnaast werk ik twee dagen per week als Art Director/grafisch ontwerper bij Uncover Skincare van Dr. Jetske Ultee. Voor haar frisse, jonge merk op gebied van huidverzorging werk ik aan uitdagende projecten zoals de ‘Smeer je in!’-campagne. 

 


Visie

Visie

Werkwijze

Met Wouke heb ik altijd zeer prettig samengewerkt. Ze verstaat haar vak, zet zich voor de volle 100% in, komt afspraken na en voelt aan wat haar opdrachtgever wilt. Ze denkt mee als de opdrachtgever dat op prijs stelt en ze staat open voor suggesties. Kortom: een harde werker, open en eerlijk.


Linda Molenaar

Voormalig communicatieadviseur Dansgroep Amsterdam
bekijk project


Wouke heeft zich getoond als een betrokken en kundige medewerker, die met een vanzelfsprekende flair een positie binnen het team van de Cultuurnacht verwierf. Wouke is in de eerste plaats zeer creatief en vult dat op een flexibele en pragmatische wijze in. Door die combinatie van kwaliteiten heeft de Cultuurnacht een eigen ‘smoel’ ontwikkeld, herkenbaar maar elk jaar weer verrassend voor een groot publiek.

Voor een opdrachtgever is het zeer prettig samenwerken met Wouke. Ze luistert naar de opdracht, is oplossingsgericht en een baken van rust op momenten van stress. Ze heeft een groot talent voor beeld en is gevoelig voor tekst, haar kracht ligt erin die twee met elkaar te verbinden in haar werk als grafisch vormgever. 


Isabelle Schol

projectleider Cultuurnacht Breda
bekijk project

 

 

 

Wouke komt altijd met frisse ideeën. Het is fijn overleggen met haar, om zo nieuwe invalshoeken te ontdekken. Ze bewaakt daarbij heel goed de rode lijn van de huisstijl. Wouke werkt heel snel en hard en is nooit te beroerd om iets nieuws te maken, dingen aan te passen of compleet anders te doen. En daarbij is ze een heel prettig mens; open en hartelijk, maar ook eerlijk en kritisch.


Karen Kroese

Hoofd promotie & publiciteit Theaterproductiehuis Zeelandia
bekijk project